Wankel evenwicht

De eeuwige strijd tussen staat en samenleving

Daron Acemoglu; James Robinson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wankel evenwicht

paperback/ gebrocheerd: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046824955, 640 blz., July 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 5.3 (d) cm. Gewicht: 1016 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Chiel van Soelen; Pieter van der Veen

beschrijving

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, vroeger niet, en nog steeds niet. Maar in deze tijd van destabilisering op vele terreinen hebben we vrijheid hard nodig. Niet 'alleen' verlies van politieke vrijheid is wat dreigt, ook onze welvaart en veiligheid is in gevaar.
Vrijheid is een delicaat evenwicht tussen staat en samenleving, tussen de economische, politieke en sociale elite en gewone burgers. Als de balans doorslaat komt de vrijheid in gevaar. Voor vrijheid zijn instellingen nodig die zich permanent vernieuwen om economische en sociale uitdagingen aan te kunnen. Vrijheid is sterk afhankelijk van een waakzame samenleving.
Wankel evenwicht is een fascinerende zoektocht, over de hele wereld en door de eeuwen heen, naar wat vrijheid eigenlijk is.

De pers over Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm:
'Dit bijzonder toegankelijke boek biedt zowel specialisten als algemeen geïnteresseerden verrassend nieuwe inzichten.' Francis Fukuyama

'Een fascinerend boek.' Thomas Friedman

'Acemoglu en Robinson hebben een boeiend en zeer lezenswaardig boek geschreven.' Niall Ferguson

'Verdient te worden gelezen door politici en economen, waar ook ter wereld.' Het Financieele Dagblad

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Daron Acemoglu is hoogleraar economie aan het mit. Hij ontving de John Bates Clark Medal. Degenen die deze onderscheiding krijgen, worden beschouwd als belangrijke kanshebbers voor de Nobelprijs. Bij Nieuw Amsterdam verscheen eerder Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm.
James Robinson is politiek wetenschapper en econoom. Hij is hoogleraar aan Harvard University en een wereldberoemde Latijns-Amerika- en Afrikadeskundige.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.