De kleine Circulaire economie voor Dummies

Rozanne Henzen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kleine Circulaire economie voor Dummies

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789045356501, geïllustreerd, 160 blz., January 2020
Formaat: 16.5 (h) x 11.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 144 gram.

Uitgever: BBNC Uitgevers

beschrijving

Het doel van de Rijksoverheid is een volledig circulair Nederland in 2050. Belgische ministers stelden een lijst met 21 maatregelen op om nog eerder een circulair België te realiseren. Maar wat is eigenlijk een circulaire economie? En waar begin je? 'De kleine Circulaire economie voor Dummies' is een toegankelijk boek voor iedereen die meer wil weten over een circulaire economie, die behoefte heeft aan een heldere uitleg en die op zoek is naar tips en tricks om de principes ervan zelf in praktijk te brengen.

Rozanne Henzen is onderzoeker aan het Expertisecentrum Sustainable Transformation van de Antwerp Management School, waar ze zich onder meer richt op de circulaire economie. In 2018 was ze deelnemer aan de Nationale DenkTank, waar ze onderzoek deed naar het versnellen van de transitie naar een circulaire economie.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe kleine circulaire economie voor dummies / Rozanne Henzen ; redactie: Imago Mediabuilders. - Amersfoort : BBNC uitgevers, [2019]. - 175 pagina's : illustraties ; 17 cm.
De term 'circulaire economie' kom je regelmatig tegen in de kranten, maar wat houdt die eigenlijk in? In dit boekje wordt helder uitgelegd wat het is en waarom het nodig is: het sluiten van de kringloop van biologische en industriële producten; daarbij een uitleg van de verwerkingsmogelijkheden en reductie van het materiaalgebruik. Bij industriële producten is het sluiten van de kringloop een lastig vraagstuk. Er wordt een aantal opties besproken om dit vraagstuk aan te pakken die alle met een R beginnen: recover (terugwinning), recycle, repurpose (herbestemming), remanufacture (het hergebruik van onderdelen of bestanddelen van producten), refurbish (opknappen), repair, reuse (hergebruik), reduce (minimaliseren van de spullen die je afdankt), rethink (heroverwegen bij wat je weggooit) en refuse (bewust omgaan met wat je wegdoet). De opties worden nuchter besproken met leuke praktijkvoorbeelden. Aan het eind van het boek komen de morele aspecten aan de orde met een visie op de toekomst en de doelstellingen voor duurzaamheid van de Verenigde Naties. Voorzien van een lijst van inspirerende websites en een register. Uitgave in klein pocketformaat.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.