De kleine economie voor Dummies

Sean Masaki Flynn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kleine economie voor Dummies

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789045351469, geïllustreerd, July 2015
Formaat: 16.5 (h) x 11.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 135 gram.

Uitgever: BBNC Uitgevers

serienaam/reeks: Voor Dummies

vertaald door: Brenda Mudde

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Hoe bereiken mensen de hoogste mate van geluk in een wereld met beperkte middelen? Dat is de vraag waar het in de economie om draait. 'De kleine Economie voor Dummies' behandelt dit onderwerp in begrijpelijk Nederlands. In dit handige boek worden zowel macro- als micro-economie uitgelegd, zodat je de economische krachten die onze wereld vormgeven kunt begrijpen.

Sean Masaki Flynn doceert economie aan het Vassar College in de Verenigde Staten.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatWaar draait het om in de economie en wat heb jij daarmee te maken? Die vragen worden in deze kleine 'dummies' -uitgave laagdrempelig beantwoord. Het is een beknopte inleiding in de algemene economie, geschreven door een Amerikaanse economie-docent en voor het Nederlands taalgebied bewerkt. De inleiding maakt duidelijk wat in het economisch denken centraal staat: hoe maken we, gedwongen door de schaarste aan tijd en geld, keuzen in ons streven naar geluk? Dit wordt verder uitgewerkt naar verschillende aspecten: hoe komt de consument tot keuzes, hoe bepaalt een producent welke producten of diensten hij het best kan aanbieden etc. Aspecten van de macro-economie (de economie als geheel) en de micro-economie (gericht op het keuzegedrag van individuen en bedrijven) worden elementair begrijpelijk uitgelegd, waar dienstig met herkenbare voorbeelden. Economische begrippen als concurrentie, inflatie, nut, de calculerende consument en recessies komen zo voor een breed publiek tot leven. Bevat een woordenlijst van gehanteerde begrippen en een index. Pocketuitgave.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Economie voor Dummies

paperback/ gebrocheerd: € 14.99
Als je alles over de basis van de economie te weten wilt komen en wilt begrijpen hoe dit ons allemaal iedere dag weer beïnvloedt, kun je ...

Meer boekennieuws op Facebook.