Klassieke muziek voor Dummies

David Pogue; Scott Speck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Klassieke muziek voor Dummies

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789045350844, geïllustreerd, February 2015
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: BBNC Uitgevers

serienaam/reeks: Voor Dummies

beschrijving

Word je zenuwachtig als je vrienden naar een concert willen, omdat je Beethoven en Bach niet uit elkaar kunt houden? Heb je altijd al belangstelling gehad voor klassieke muziek, maar weet je niet wat het verschil is tussen een viool en een altviool? 'Klassieke muziek voor Dummies' helpt je van begin af aan alles uit klassieke muziek te halen, of je nu concerten wilt bijwonen, mooie cd's met klassieke muziek wilt kopen of er gewoon serieus over wilt kunnen praten.

David Pogue studeerde muziek aan Yale University en was dirigent op Broadway. Hij is tevens auteur van 'iMac voor Dummies'. Scott Speck is faculteitsdocent dirigeren van de American Symphony Orchestra League.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen goed initiatief, om het publiek op een 'leuke en gemakkelijke manier klassieke muziek te leren begrijpen en ervan te leren genieten'. Er is informatie over het ontstaan; de diverse stijlen; symfonieën, sonates en sonatines; oratoria en andere koorwerken; hoe overleef je een concert; muziek op cd; achter de schermen; rondleiding door een orkest; een kijkje in de keuken van de componist. Verder enkele bijlagen, waaronder suggesties voor een muziekverzameling. Namen van componisten zijn voorzien van fonetische uitspraak. De informatie is op enkele details na correct. Het geheel is prettig leesbaar en verlucht met tekeningen en fotootjes. De toon is soms wel erg populistisch (Wagner was 'een seksistische rotzak') en zal vooral jongeren aanspreken. Er verscheen een soortgelijke gids voor de opera.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.