Maak je eigen art journal

Sprankelende sprookjesfiguren

Tamara Laporte

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maak je eigen art journal

paperback/ gebrocheerd: € 16.99

ISBN: 9789045324821, geïllustreerd, 144 blz., October 2019
Formaat: 25.4 (h) x 21.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 554 gram.

Uitgever: BBNC Uitgevers

beschrijving

Mijn art journal - Sprankelde sprookjesfiguren bevat een rijke verzameling aan mixed-media-projecten geïnspireerd op sprookjes, volksverhalen en klassieke fictie, elk voorzien van makkelijk te volg stap-voor-stapintructies. De projecten zijn gebaseerd op de vraag die mixed-media-artiest Tamara Laporte het meest gesteld krijgt door haar kunststudenten: 'hoe ontwikkel ik mijn eigen creatieve stijl?'

Naast de prachtige kunstlessen die Tamara en acht andere bekende mixed-media-artiesten speciaal voor dit boek bedachten, biedt elk hoofdstuk creatieve oefeningen die je helpen om verhalen, hun symboliek en een specifiek aspect van stijlontwikkeling te onderzoeken. Dit boek leert je bovendien hoe je je eigen ervaringen, gevoelens en ideeën verkent en gebruikt in je kunst, maar ook hoe je open blijft staan voor inspiratie, hoe je jezelf uit je comfortzone trekt en hoe je zonder angst zo productief mogelijk kunst maakt. Zo leert je antwoord te vinden op die belangrijke vraag.

Dit boek leert je om je eigen, unieke artistieke verhalen te vertellen je droom waar te maken - de kunstenaar worden die je altijd al hebt willen zijn!

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatSprankelende sprookjesfiguren : maak sprookjesachtige mixed-media-kunstprojecten en ontwikkel je persoonlijke artistieke stijl / Tamara Laporte ; vertaling [uit het Engels]: Nienke Weick. - Amersfoort : MUS, [2019]. - 144 pagina's : illustraties ; 26 cm.

Zestien creatieve lessen, gebaseerd op onder andere sprookjes, om je eigen mixed media stijl te ontwikkelen en zelfexpressie te bewerkstelligen. Door andermans werk na te maken, verwerf je basiskennis, waarmee je een eigen stijl ontwikkelt. Hiervoor zijn vier thema's: jouw verhaal, inspiratie, uit je comfortzone en omgaan met uitdagingen. Door acht gastdocentes komen diverse stijlen aan bod. Elke les begint met een samenvatting van het verhaal en de betekenis voor de docente. De stap voor stap uitleg en meerdere duidelijke kleurenfoto's beschrijft het creatieproces. Soms is de tekst summier ('schaduwgebieden toevoegen') en zijn de kleurenfoto's nodig om te begrijpen waar je wat moet doen. Door middel van tips, vragen en achtergrondinformatie worden het thema/stijlontwikkeling uitgediept. Met register en links naar sites gastdocenten en naar Tamara's site voor gratis Engelstalige meditaties en video's van enkele lessen te zien. Hierdoor ervaar je hoe Tamara, internationaal bekend van creatieve online trainingen met vele volgers, met de materialen werkt. Zeker handig voor beginners. Mooie creatieve inspiratie om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar. Ook geschikt voor YA.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.