De Turkse tortel

Hay Wijnhoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Turkse tortel

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789045040363, geïllustreerd, 208 blz., October 2019
Formaat: 21.7 (h) x 14.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 307 gram.

Uitgever: Atlas Contact

serienaam/reeks: De vogelserie

beschrijving

De Turkse tortel van bioloog en kunstenaar Hay Wijnhoven is een prachtige monografie over deze Turkse duivensoort. Hun grijsbeige verenkleed valt niet erg op. Toch zal iedereen ze wel eens gezien of gehoord hebben, die slanke duiven met het zwarte halskraagje en hun robijnrode kraalogen. Van oorsprong leven ze op de savanne in India. De Ottomanen brachten ze naar Turkije en van daaruit begonnen ze rond 1930 Europa te ontdekken. In amper twintig jaar vlogen ze van Istanbul naar de IJsselmeerkust en groeiden ze explosief in aantal. Maar de opmars is geenszins gestuit! Vogelliefhebbers in de Verenigde Staten en Canada melden nu de aankomst van Turkse tortels op hun voederplank. Geen vogel heeft ooit zo snel de wereld veroverd.
Wijnhoven lokte ze met voer naar zijn tuin, begon schetsen te maken, las de wetenschappelijke literatuur en raakte verslingerd aan deze duiven.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Hay Wijnhoven (1958) studeerde aan de Universiteit van Wageningen en voltooide een opleiding aan de Arnhemse Hogschool voor de Kunsten. Hij werkt als kunstenaar en maakt wetenschappelijke tekeningen. Als entomoloog is Hay gespecialiseerd in hooiwagens (Opiliones). Eerder publiceerde hij Mereldagboek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.