Het heldenpad

Te voet met Garibaldi van Rome naar Ravenna

Tim Parks

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het heldenpad

paperback/ gebrocheerd: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789029542029, 456 blz., June 2021
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 575 gram.

Uitgever: De Arbeiderspers

vertaald door: Corine Kisling

beschrijving

‘Hij had achtenveertig uur voorbereidingstijd. Wij dachten er een jaar over na. Hij moest vierduizend man te voet organiseren, achthonderd man te paard, muilezels, voedsel en een kanon. Wij tweeën hebben alleen onze rugzakken. Hij liet zijn mannen ’s nachts in stilte lopen, vanwege vijandige legers. Onze vijanden zullen verkeer en hitte zijn, dus vertrekken we om half vijf, in de hoop dat we dertig kilometer afgelegd hebben voor de zon hoog staat.’

In de zomer van 2019 stapt Tim Parks samen met zijn partner Eleonora in de voetstappen van de Italiaanse revolutionaire generaal Garibaldi, die in de negentiende eeuw een guerrillaoorlog leidde voor een verenigd Italië.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tim Parks (1954) studeerde in Cambridge en Harvard. Hij woont al ruim dertig jaar in Italië en tegenwoordig al jaren in Milaan. Zijn vaak vervreemdende ervaringen als Engelsman in Italië verwerkte hij in een aantal uiterst succesvolle romans en autobiografische verhalen, onder andere Italiaanse buren (1999) en Italiaanse opvoeding (2001). Deze twee boeken verschenen tevens in een fraaie omnibus, Italiaanse manieren. Met de roman Europa werd hij genomineerd voor de Booker Prize, Bestemming en Rechter Savage kwamen beide op de longlist. In het uiterst succesvolle Leer ons stil te zitten (2010) en De dienares (2012) sloeg de academicus Parks een heel andere, meer spirituele weg in. In juni 2013 verscheen het ‘reisboek’ Italië op het spoor, zijn eerste Italië-boek in tien jaar. Daarna kwam zijn roman De kunst van het moorden (2014) uit. In Waarom ik lees (2015) analyseert Parks waarom we lezen wat we lezen. Een wandeling in de voetsporen van generaal Garibaldi resulteerde in Het heldenpad (2021), waarin Parks op eigenzinnige en humoristische wijze de Italiaanse geschiedenis verkent.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.