Lenoir

Bas Haan

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lenoir

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789026346033, 328 blz., June 2021
Formaat: 22.9 (h) x 15.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 500 gram.

Uitgever: Ambo|Anthos

beschrijving

In Lenoir van Bas Haan rijst de vraag: Wat als moord de enige weg is naar gerechtigheid?



De Rotterdamse hoofdinspecteur Lenoir komt met een pistool in zijn bebloede hand bij bewustzijn. Naast hem ligt topadvocaat Danny Vos, zijn zwager, met een kogelgat in zijn hoofd. Lenoir kan zich niets herinneren. Is hij de moordenaar? Normaal is hij degene die in coldcasezaken op moordenaars jaagt, met eindeloos veel geduld en volharding, om nabestaanden hun langgewenste antwoorden te geven en de daders op te sluiten. Hij heeft zich net vastgebeten in de eerwraakzaak van de vermoorde Naima Farah, waarin een oude bekende van hem als mogelijke hoofdverdachte opduikt. Maar nu zit justitie opeens achter hem aan en stapelt het bewijs tegen Lenoir zich op.



Ondertussen raakt hij steeds verder verstrikt in een web waarin alles samenkomt: zijn nieuwe coldcase; een dubieuze officier van justitie; een criminele jeugdvriend; oude en nieuwe criminele netwerken; zijn eigen verleden; en de moord waarvan hij zelf verdachte is.



Is dan echt iedereen in staat tot moord? Voor wie is hij bereid een leven te nemen?



Lenoir is Bas Haans debuut als thrillerschrijver.



'Een amusante en spannende detective met een sympathieke cold case-rechercheur in de hoofdrol.' - Trouw

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Bas Haan (1973) is onderzoeksjournalist. Hij begon als rechtbankverslaggever en werkte bij de televisie voor Netwerk en Nova, nu voor Nieuwsuur. Hij won onder meer drie keer De Tegel en werd in 2015 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Zijn truecrimebestseller De Deventer moordzaak is verfilmd als De Veroordeling. Voor zijn boek De rekening voor Rutte, over de bonnetjesaffaire waarop drie bewindslieden vielen, won hij De Loep in 2017 en de Brusseprijs in 2018.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.