Opslaan en vernietigen

Muziekarchieven bedreigd

Jacqueline Oskamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Opslaan en vernietigen

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789026335273, October 2017
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 237 gram.

Uitgever: Ambo|Anthos

fotografie: Joyce Vanderfeesten

beschrijving

Jacqueline Oskamp
Titel: Opslaan en vernietigen
Ondertitel: Muziekarchieven bedreigd


Bij de bezuinigingen op de kunsten in 2013 hebben drie archieven voor Nederlandse muziek alle rijkssteun verloren. Ons muzikale geheugen is nu weggestopt in de bezemkast, onvindbaar voor wie de weg niet weet.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Opslaan en vernietigen verbindt persoonlijke observaties met harde feiten en cultuurfilosofische bespiegelingen. Klaarhelder beschrijft Jacqueline Oskamp welke factoren hebben bijgedragen aan de dreigende teloorgang van de muziekarchieven. Want er speelt meer dan alleen het afbraakbeleid van een onbehouwen staatssecretaris.

Jacqueline Oskamp (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als recensent en journalist was ze verbonden aan onder andere De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Vrij Nederland. Eerder publiceerde zij Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? (2003), Onder stroom. Geschiedenis van de elektronische muziek in Nederland (2011) en Een behoorlijk kabaal. Een cultuurgeschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw (2016).

Over Onder stroom:
‘Ze toont bij haar geschiedschrijving en portrettering een fijne neus voor de anekdote. Jacqueline Oskamp heeft het hedendaags componeren goed in kaart gebracht.’ – de Volkskrant

Over Een behoorlijk kabaal:
‘De brede blik van de auteur levert een zeer lezenswaardig boek op.’ – Trouw

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.