De vergeting

Daan Heerma van Voss

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vergeting

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789025471293, 232 blz., July 2021
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

‘De Vergeting’ van Daan Heerma van Voss is een onverschrokken, ontroerende en vernieuwende roman die bij verschijnen in 2013 direct spraakmakend was, en in essayvorm in ‘The New York Times’ verscheen.
Op een dag ontwaakt Daan Heerma van Voss zonder te weten wie en waar hij is. Pas na enkele uren van paniek keren de eerste herinneringen terug. Hij zoekt contact met zijn beste vriend en zijn familie, bezoekt vervolgens artsen en specialisten, wordt van kliniek naar ziekenhuis gestuurd en in een machine geschoven. Telkens wordt hem uitgelegd wat hem mankeert en telkens vergeet hij het weer.
De maanden daarna doet hij onderzoek. Hij krijgt belangrijke inzichten over zichzelf, over vriendschap en de liefde, over het geheugen en in het bijzonder over de grens tussen herinnering en fictie.

Met nawoord, waarin de schrijver terugblikt op zijn jonge jaren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)DAAN HEERMA VAN VOSS (1986) is schrijver, journalist, historicus. Zijn journalistieke werk werd bekroond met De Tegel, zijn literaire werk werd voor verschillende prijzen genomineerd. In het voorjaar van 2020 verraste hij de lezers met zijn Coronakronieken waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de door de coronacrisis gedupeerde boekhandel. In april 2021 verschijnt zijn veelomvattende en persoonlijke zoektocht naar het wezen van de angst: De bange mens.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.