Fuzzie

Hanna Bervoets

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fuzzie

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789025470814, 288 blz., February 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.7 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

In ‘Fuzzie’ van Hanna Bervoets ontvangt Maisie op een ochtend een pakketje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. Ook op andere plekken in de stad lopen mensen met een bolletje rond. Een blauw bolletje voor Maisies ex Florence, gegijzeld door haar eigen liefdesverdriet. Een paars bolletje voor de gepensioneerde Diek, die zijn avonden vult met internetdates. Een roze bolletje voor de werkloze Stephan, die niet meer weet wat hij met het leven aan moet. Allemaal laten ze zich door het bolletje leiden, ze luisteren naar wat het zegt, doen wat het vraagt. Ze houden van het bolletje want het bolletje kent hen, ja, het bolletje begrijpt hen – misschien wel als enige. Of lijkt dat maar zo?
‘Fuzzie’ is een troostrijk modern sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Romancier en essayist Hanna Bervoets bouwt in razend tempo aan een eigenzinnig en indrukwekkend literair oeuvre. In 2011 verscheen 'Lieve Céline' dat snel uitgroeide tot een bestseller en werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Haar vierde roman 'Efter' bereikte de longlists van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Bervoets' jubelend ontvangen boek 'Ivanov' werd door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2016 en won de BNG Literatuurprijs. Met het troostrijke moderne sprookje 'Fuzzie' sloeg Bervoets opnieuw een nieuwe weg in. Ook dit boek werd erg goed ontvangen en werd de Frans Kellendonk-prijs toegewezen. In 2021 schreef Bervoets het Boekenweekgeschenk.Foto: © Klaas Hendrik Slump

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.