Ontbinding

Piet Gerbrandy

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ontbinding

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025464684, 104 blz., January 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 190 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

In ‘Ontbinding’ van Piet Gerbrandy wordt het verhaal verteld van een man die verwonderd terugkijkt op een leven vol liefde, vogels, oude boeken en verlangen. De avond valt, er moet afscheid worden genomen, er breekt een volgende fase aan, die ongetwijfeld weer gulzig zal worden omarmd.
Net als in eerdere bundels combineert Gerbrandy op ingenieuze wijze poëzie en proza, terwijl zijn vitale, sonore stijl het onmogelijke evenwicht zoekt tussen uitgeklede zakelijkheid en barokke exuberantie. Kachels walmen, merels ruien, libellen dansen, een monnik gaat voor het laatst op pad en zwemmers laten zich galant groeten. Met een koele beugelfles naast zich ziet de dichter de zon ondergaan. Wie zou niet naast hem willen zitten?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Piet Gerbrandy (1958) is dichter, classicus en essayist. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Herman Gorterprijs, de Frans

Kellendonk-prijs en de Jan Campert-prijs. In 2015 werden zijn gedichten tot dan toe verzameld in 'Voegwoorden'. Gerbrandy maakt deel uit van de redactie van De Gids. Zijn nieuwe bundel 'Ontbinding' verscheen januari 2021.(Foto: Tessa Posthuma de Boer)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.