Koopman, dominee, generaal

Nationaal belang, buitenlandbeleid en de nieuwe wereldorde

Sven Koopmans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Koopman, dominee, generaal

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789024438426, 160 blz., January 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 206 gram.

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

beschrijving

‘Degene die niet nadenkt over de toekomst is zeker afgeleid door zorgen dichtbij.’ – Confucius

Met onverwachte inkijkjes in het Nederlandse parlement, de kunst van de diplomatie en zijn persoonlijke tocht van de Sahara naar het Binnenhof schetst Sven Koopmans hoe ons buitenlandbeleid eruit moet zien om te kunnen overleven in de wereld van vandaag en morgen.

In dit boek van kleine verhalen en grote ideeën zoekt Koopmans naar de toekomst van Nederland in tijden van een assertief China, een agressief Rusland, de technologische revolutie en de mondige burger. Hoe houden we Nederland veilig en vrij? Waarom verschuilt ons parlement zich achter identiteitspolitiek en een permanente motregen aan moties? Zijn er te veel meningen of te weinig lobbyisten?

Het boek bevat vele levendige verhalen: een ontmoeting met een minister van Trump, Kamervragen over een Braziliaans stripboek, de Apocalyps en onderhandelingen in het Midden-Oosten. Daarbij stelt Koopmans vragen waar het in de wereldpolitiek om moet gaan: Waarom hebben wij een buitenlandbeleid? Willen wij een gidsland zijn, rijk zijn, of veilig zijn? Hoe gaan wij om met onvoorspelbare wereldmachten, hightechterroristen en klimaatpolitiek? Hij doorbreekt de traditionele verdeling tussen koopman en dominee door te vragen: wat is het belang van Nederlanders en hoe kunnen wij dat beschermen?

Sven Koopmans (1973) is voormalig vredesonderhandelaar bij de Verenigde Naties, oud-advocaat en nu lid van de Tweede Kamer.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.