De kunst van mindful communiceren

Luisteren en spreken met wijsheid en compassie

Frits Koster; Jetty Heynekamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kunst van mindful communiceren

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789024430673, 168 blz., November 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

Uitgever: Boom

beschrijving

Mindfulness voor een betere communicatie
Communicatie en verbinding zijn van levensbelang, en dankzij ons complexe brein zijn we hier doorgaans goed in. Toch verloopt communicatie lang niet altijd adequaat. Ons brein is eigenlijk (nog) niet geschikt voor de constante stroom aan informatie waaraan het wordt blootgesteld. Instinctief reageren is soms de beste optie, zoals wegspringen als er een auto aankomt. Mindfulness helpt ons dan niet. Maar in andere situaties, zoals een vergadering, kunnen dezelfde instinctieve stressreacties het rationele brein overheersen en ervoor zorgen dat we angstig of boos reageren. Dan komt mindfulness goed van pas.

Communicatiemethoden voor mindful communiceren
In De kunst van mindful communiceren presenteren Frits Koster en Jetty Heynekamp, tezamen met een keur aan experts, zes communicatiemethoden waarin mindfulness impliciet of expliciet een rol speelt. Onder andere Geweldloze Communicatie, Deep Listening en Interpersoonlijke Mindfulness komen aan de orde. Deze communicatiemethoden kunnen goed geïmplementeerd worden in organisaties zoals de (geestelijke) gezondheidszorg of het onderwijs en zijn geschikt voor iedereen die met mensen werkt, of die geïnteresseerd is in mindful communiceren.

Bijdragende auteurs: Sietske de Haan, Erik van den Brink, Esther Hasselman, Edel Maex, Chantal Bergers, Rosamund Oliver, Heleen Wadman, Olaf Galisch en Kwok Wong.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.