Wijs me de weg!

mogelijkheden voor een christelijke opvoeding in een post-christelijke samenleving een boek voor opvoeders in gezin, school, kerk en daarbuiten en voor opvoedkundigen

Wim ter Horst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wijs me de weg!

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789024222872, January 1995
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 184 gram.

Uitgever: Kok

beschrijving

De opvoedingssituatie verandert voortdurend in dit post-christelijke tijdperk. Wat de kinderen thuis, in de kerk en op school wordt voorgehouden, verschilt hemelsbreed van wat ze meemaken op straat, zien en horen op de tv of op het beeldscherm van de op de [i]global village[/i] ingelogde computer. Christenen zijn in een minderheidspositie terechtgekomen.
De christelijke pedagogiek moet zich daarom diepgaand bezinnen op doel en middelen. Volgens dr. Ter Horst kan het toekomstperspectief van de christelijke opvoeding geen ander zijn dan dat van het Koninkrijk van de Liefde. Uitgaande van de scheppingsgedachte ontwikkelt hij een 'pedagogisch quintet': beschermen, verzorgen, overdragen (van kennis en vaardigheden), inleiden (in betekeniseen) en inwijden (in geheimen). Het boek heeft naast een beschouwende ook een sterk praktische inslag, omdat de schrijver vindt dat pedagogische gedachten vooral bruikbaar moeten zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.