De wederafbouw van de satire

Arthur Umbgrove

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wederafbouw van de satire

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789021428703, 80 blz., June 2021
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 100 gram.

Uitgever: Querido

beschrijving

De censuur is terug. Sinds de aanslagen op Theo van Gogh en Charlie Hebdo is er geen cabaretier meer die een grap durft te maken over de profeet Mohammed, omdat iedereen weet dat er altijd wel een labiele geest rondloopt die martelaarschap verwart met rechtvaardigheid. Daarnaast voelen steeds meer mensen zich gediscrimineerd of gekwetst en eisen zij het recht op niet geridiculiseerd te worden. Zo wordt humor langzaam maar zeker naar de randen van de samenleving geduwd.

Satire en haar instrument humor moeten gevrijwaard worden van elke vorm van censuur, schrijft Arthur Umbgrove in zijn vlammende en bevlogen pamflet, want vrijheid schept humor en humor schept vrijheid.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Arthur Umbgrove (1964) is schrijver. Daarnaast is hij voorzitter van Comedytrain en artistiek leider van De Speld Live. Hij maakte vijf cabaretprogramma’s en was jarenlang columnist bij NPO Radio 1. Zijn debuutroman Midden op de weg, zo hard mogelijk werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs en bekroond met de LiBra-debutantenprijs. Daarna verschenen vier veelgeprezen romans.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.