Is China nog te stoppen?

Hoe een virus de wereldorde verandert

Henk Schulte Nordholt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Is China nog te stoppen?

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789021425863, 136 blz., July 2021
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 161 gram.

Uitgever: Querido

beschrijving

Aanvankelijk was China het middelpunt van de coronacrisis. Niet voor lang. Het land was al snel coronavrij en de economie groeit inmiddels weer stevig. De communistische partij greep de crisis aan om de ‘Grote Wedergeboorte van de Chinese Natie’ versneld uit te voeren. In het midden van de 21ste eeuw moet China een perfect draaiende eenpartijstaat zijn die economisch, militair en vooral technologisch zijn gelijke niet kent. Deze wezenlijke bedreiging voor de democratische wereld wordt niet goed onderkend – met name niet door Europa.

In Is China nog te stoppen? legt Henk Schulte Nordholt uit wat de communistische partij drijft, hoe zij de macht van het land versterkt en wat onze reactie zou moeten zijn. Zijn slotakkoord is hoopvol: Xi Jinping gaat er niet in slagen het land blijvend naar zijn hand te zetten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Henk Schulte Nordholt (1953) is sinoloog. In 1985 werd hij aangesteld als eerste directeur van de AMRO-bank in het toen nog gesloten China. In 1992 startte hij met twee partners het bedrijf Hofung. Ook is hij al twintig jaar actief als schrijver en spreker over China. Zijn veelgeprezen bestseller China en de barbaren werd vertaald in het Engels.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.