Spitsbergen

Logboek van een kunstenaar

Erik van Ommen; Wilma Brinkhof

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spitsbergen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789021419565, geïllustreerd, 112 blz., October 2019
Formaat: 23.0 (h) x 21.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 409 gram.

Uitgever: Volt

beschrijving

In de Arctische zone, gelegen tussen het Europese vasteland en de Noordpool, ligt Spitsbergen. Deze koude, onherbergzame en nauwelijks bewoonde eilandengroep bestaat uit met sneeuw bedekte spitse bergen, gigantische gletsjers en betoverende fjorden.

In de zomer van 2017 verbleef beeldend kunstenaar Erik van Ommen samen met zijn vrouw, schrijfster Wilma Brinkhof, een week als artist in residence op Spitsbergen. Aansluitend voeren zij met een expeditieschip vanuit de hoofdstad Longyearbyen naar 80° 02.1 noorderbreedte, het pakijs in. Dit resulteerde in een boek waarin een keur aan schetsen, aquarellen, schilderijen en houtsnedes van Van Ommen zijn opgenomen, aangevuld met teksten van Brinkhof.

Spitsbergen geeft een bijzonder beeld van een archipel die door de opwarming van de aarde in zijn huidige voortbestaan ernstig wordt bedreigd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk en exposeert in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Zijn oeuvre bestaat uit olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsneden, sumi-e-schilderingen en videofilms. Hij schreef de teksten voor een aantal van zijn boeken.

Erik woont, werkt en exposeert in Atelier Brink 2, een oude pastorie op de historische Brink in Vries.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.