Waarom de superrijken de wereld niet zullen veranderen

Anand Giridharadas

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waarom de superrijken de wereld niet zullen veranderen

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789021418537, 336 blz., September 2019
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: Volt

vertaald door: Marga Blankestin

beschrijving

De rijken en machtigen sponsoren goede doelen en culturele instellingen, en doen veel aan liefdadigheid. Ze benadrukken vaak dat ze een positieve bijdrage willen leveren aan de wereld, maar kijken zelden naar hoe ze zelf minder schade aan zouden kunnen richten.

Waarom zouden onze grootste mondiale problemen moeten worden opgelost door superrijken, in plaats van door onze democratisch gekozen instituties – die door diezelfde superrijken worden uitgehold via belastingontduiking en lobby’s?

Giridharadas stelt in dit fascinerende boek dat we ons niet afhankelijk moeten maken van giften van de superrijken, maar meer gelijkheid en eerlijkheid moeten eisen van het bedrijfsleven en de politiek.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Anand Giridharadas was buitenlands correspondent en columnist voor The New York Times, en stuurde van 2005 tot 2016 artikelen vanuit Italië, India, China, Dubai, Noorwegen, Japan, Haïti, Brazilië, Colombia, Nigeria, Uruguay en de Verenigde Staten. Hij schreef ook voor The Atlantic, The New Yorker en The New Republic. Hij is gastwetenschapper aan de New York University, politiek analist voor NBC News, en heeft op het hoofdpodium van TED gesproken. Zijn werk is bekroond door de Society of Publishers in Azië, het Poynter Fellowship van Yale en de Helen Bernstein Award van de New York Public Library. Hij is geboren in Cleveland, Ohio, en woont in New York City.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.