Marc Sleen-de interviews

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Marc Sleen-de interviews

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789002269318, geïllustreerd, 544 blz., June 2021
Formaat: 24.8 (h) x 18.3 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 1527 gram.

Uitgever: Davidsfonds

beschrijving

Trouwe lezers van Nero, de Vlaamse krantenstrip waarmee Marc Sleen de geschiedenisboeken haalde, kennen zijn beroep. Het staat netjes op een bordje dat naast zijn voordeur hangt: Nero – dagbladverschijnsel. Een beroep als een ander. Ook Marc Sleen zelf, zijn geestelijke vader, groeide in de loop der jaren uit tot een heus dagbladverschijnsel.
Meer dan een halve eeuw lang was hij niet weg te branden uit kranten en tijdschriften; evenmin uit radio- en televisieprogramma’s. Hij voorzag zijn leven en werk van commentaar en uitleg, en liet zijn licht schijnen over wat er in de wereld gebeurde. Meestal dacht hij er het zijne van.
Voor dit boek verzamelde de Stichting Marc Sleen, die de nalatenschap van de tekenaar beheert, al die gesprekken. Sleen krijgt het woord en hij vertelt, in gesprekken met vier generaties Vlaamse journalisten, de autobiografie die hij nooit schreef bij elkaar. Daarmee biedt Marc Sleen – De interviews een directe inkijk in de bovenkamer van een van de meest bevlogen Vlaamse tekenaars, vertellers en humoristen van de twintigste eeuw. Bovendien krijg je ook een onverwachte schaduwgeschiedenis van de Vlaamse journalistiek in de eerste zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog.
 
Samengesteld en ingeleid door Wouter Adriaensen, Yves Kerremans en Noël Slangen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.