Het ravijn

Een foto, een gezin en de verborgen werkelijkheid van de Holocaust

Wendy Lower

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het ravijn

gebonden: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000372775, geïllustreerd, 304 blz., February 2021
Formaat: 23.7 (h) x 16.1 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 608 gram.

Uitgever: Spectrum

beschrijving

Een zeldzame en aangrijpende blik op de verborgen realiteit van de Holocaust


'Lower tracht de details van die dag in Miropol te achterhalen en zo de netwerken van medeplichtigheid te onthullen die de Holocaust mogelijk maakten. Hierin slaagt ze met verve.' The New York Times


In 2009 kreeg historicus Wendy Lower een gruwelijke foto onder ogen. De foto toont de laatste momenten van een Joods gezin en hun Oekraïense schutters aan de rand van een ravijn. Hoewel de Holocaust uitgebreid gedocumenteerd is, is dit soort foto’s zeldzaam; deze gruweldaden werden door het naziregime vakkundig buiten beeld gehouden. Het is voor Lower het begin van een zoektocht naar de oorsprong en betekenis van dit hartverscheurende beeld.


Lower achterhaalt allerlei details over de familie, de moordenaars, en zelfs de fotograaf. Het ravijn is het resultaat van haar grondige zoektocht en geeft ons nieuwe, belangrijke inzichten over nazimisdaden en de positie van Joodse gezinnen tijdens de Holocaust.


Over Hitlers furiën:
'Het belang van Wendy Lowers boek kan nauwelijks worden onderschat.' Manon Uphoff in NRC


'Hitlers furiën zal worden ervaren en herinnerd als een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.' Timothy Snyder, auteur van Bloedlanden

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Wendy Lower is een Amerikaanse historicus gespecialiseerd in de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog. Haar boek Hitlers furiën werd loved ontvangen in de Nederlandse en internationale pers en werd bekroond met de National Book Award en de National Jewish Book Award.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.