Daarna

Wat nabij-de-doodervaringen onthullen over het leven en ons bewustzijn

Bruce Greyson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Daarna

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000369867, 304 blz., March 2021
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 442 gram.

Uitgever: Spectrum

beschrijving

Wat zeggen nabij-de-doodervaringen over de dood, het leven en ons bewustzijn?


'Zijn boek Daarna zal waarschijnlijk van groot belang worden voor miljoenen mensen die proberen het leven en de dood te begrijpen.' Eben Alexander, auteur van de bestseller Na dit leven


Nabij-de-doodervaringen stammen al uit de Oudheid en 1 op de 10 mensen bij wie het hart stopt met kloppen krijgt hiermee te maken. De medische wereld heeft deze ervaringen over het algemeen genegeerd en afgedaan als 'trucs van de hersenen'. Maar na verschillende ervaringen met zijn patiënten begon dr. Bruce Greyson het fenomeen te onderzoeken.


Als arts zonder religieuze overtuiging benadert hij nabij-de-doodervaringen vanuit een wetenschappelijk perspectief. Greyson laat zien aan de hand van verhalen van zijn patiënten hoe wetenschappelijke onthullingen over het sterfproces een alternatieve theorie kunnen ondersteunen. Sterven zou de drempel kunnen zijn tussen de ene vorm van bewustzijn en de andere – geen einde maar een overgang. Dit nieuwe perspectief kan de angst om te sterven veranderen in een nuchtere kijk op een nieuwe mijlpaal in ons leven.


'Dit boek van Bruce Greyson zal het bewustzijn van veel lezers op een zeer positieve manier veranderen.' Pim van Lommel, auteur van Eindeloos bewustzijn

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Dr. Bruce Greyson is emeritus hoogleraar Psychiatrie en Neurologische Gedragswetenschappen aan de University of Virginia School of Medicine. Hij is medeoprichter van de International Association for Near-Death Studies en redacteur van het Journal of Near-Death Studies, het enige academische tijdschrift gewijd aan bijna-doodervaringen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.