De doorbraak

Renaissance, reformatie en de opkomst van Europa in 1490-1530

Patrick Wyman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De doorbraak

gebonden: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000369812, geïllustreerd, 480 blz., July 2021
Formaat: 23.8 (h) x 16.0 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 825 gram.

Uitgever: Spectrum

beschrijving

De veertig jaar die de opkomst van Europa inluidden en de wereld voorgoed veranderden


De jaren 1490 tot 1530 vormden de opmars voor de bloei van Europa. In deze periode ontdekte Columbus de nieuwe wereld, stonden enorme dynastieën op, zorgde de boekdrukkunst voor een explosie aan kennis en werd de reformatie ingeluid. Eén factor zorgde ervoor dat al deze afzonderlijke facetten gezamenlijk konden floreren: kapitaal.


Aan de hand van negen levens onderzoekt historicus Patrick Wyman deze periode, van historische figuren als Martin Luther en Karel V, tot een meedogenloze koopman en een eenarmige huursoldaat. De doorbraak geeft een fascinerende kijk op de grensverleggende veranderingen aan het begin van de Nieuwe Tijd en de ontwrichtende periode die erop volgde.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Patrick Wyman is historicus en host van de geschiedenispodcast Tides of History en voorheen Fall of Rome, waarmee hij geschiedenis toegankelijk maakt voor een breed publiek. Hij behaalde zijn doctoraat in de geschiedenis aan de University of Southern California. Eerder werkte hij als sportjournalist voor onder andere The Washington Post en Bleacher Report.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.