De weg naar Bethlehem

Felix Sperans

De weg naar Bethlehem

paperback/ gebrocheerd: € 8.00 Tijdelijke prijs tot 1-8-2021, daarna € 14.95.

ISBN: 978-94-91826-43-6, 100 blz., November 2016
Gewicht: 220 gram.

woord vooraf: Danny Vanaudenhove

trefwoorden: Filosofie, levensbeschouwing, religie, zingeving, spiritualiteit

beschrijving

William Waarzeggers is de tachtig al gepasseerd en is nog steeds op zoek naar de zin van zijn bestaan. Nochtans heeft hij tijdens zijn lange leven weinig anders gedaan dan daar naar gezocht... William is geboren in Walderose, een nietig boerendorpje in het Vlaams-Brabantse Hageland, ergens tussen Diest en Tienen, en dat op woensdag 1 november van het gezegende jaar 1933. Op Allerheiligendag dus. Later zou hij daarover zeggen: ‘Ik ben niet als een heilige geboren, maar ik zou wel graag als een volwaardig mens willen sterven, en dat dan nog liefst van al bij mijn volle bewustzijn, zodat ik mijn overgang, iets wat toch maar eens tijdens een mensenleven gebeurt, bewust kan beleven.
Felix Sperans

In ‘De weg naar Bethlehem’ verspilt Felix Sperans zoals gewoonlijk weinig woorden om tot de kern te komen. Toch leren we de hoofdpersoon, William Waarzeggers, goed kennen. We voelen mee met hem als hij voor ‘onmogelijke keuzes’ staat, onder andere tussen zijn vader en moeder en tussen de vrouwen die hij liefheeft, of als hij een psychische inzinking krijgt. Later als William zijn weg lijkt te hebben gevonden, neemt hij de tijd om over het leven na te denken. De filosofische discussies tussen de hoofdpersonen in het boek zijn even herkenbare als gewaardeerde onderwerpen voor de liefhebbers van de boeken van Felix Sperans.
Roelof Dalhuizen, journalist

In ‘De weg naar Bethlehem’ gaat Felix Sperans geen enkel onderwerp uit de weg: echtscheiding, ontrouw, psychologische problemen, alles komt aan bod, terwijl hij de personages intussen onderling laat filosoferen over alle mogelijke existentiële vragen. De gesprekken over de dood, leven na de dood, de zin en de onzin van leven, lijden en dood, vond ik persoonlijk erg prachtig neergezet. Uniek zelfs als je het mij vraagt... ‘De weg naar Bethlehem’ zal nog lang blijven
nazinderen bij mij.
Uit het voorwoord van Danny Vanaudenhove, schrijfster

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.