Het drievoudige pad

leerling, pelgrim, sterveling

Maria de Groot

Het drievoudige pad

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-894-8, 228 blz., October 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 339 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: geloofsopbouw, drievoudig pad, Eeuwige, rechtvaardigheid, sterfelijkheid, pelgrimage, leren, haiku-meditatie

Theologe Maria de Groot over het drievoudige pad

In de aanvang was de liefde
en de liefde was bij de Eeuwige
en de Eeuwige was de liefde.
Deze was in de aanvang bij de Eeuwige.
Alles is daardoor geworden
en zonder dit is niets geworden van wat geworden is.
In de liefde was leven
en het leven was het licht van de mensen.

Op het drievoudige pad leidend naar omgang met de Eeuwige en een rechtvaardige samenleving onderscheidt schrijfster Maria de Groot drie stadia: leerling, pelgrim, sterveling. Deze stadia zijn verwisselbaar. Een mens kan eerst worstelen met sterfelijkheid, dan op pelgrimage gaan en vervolgens ontdekken: ik ben leerling.
Zij heeft de volgorde gekozen die ze uit ervaring kent: als leerling worden geboren en dat altijd blijven, pelgrim worden en daarna stilstaan bij het feit sterveling te zijn. Daar begint het drievoudige pad opnieuw.
De drie delen van het boek zijn parallel van opzet. De lezer kan het boek eenvoudig van begin tot einde lezen en de parallellen ontdekken. Men kan er ook voor kiezen de verwante gedeelten in elk van de drie delen achter elkaar te lezen.
In elk van de drie delen van het boek staat een toepasselijk verhaal. De prozateksten worden omspeeld door poëzie, terwijl aan het slot van ieder deel een ‘haiku-meditatie’ verschijnt, onder respectievelijk de titels ‘Lessen van een leerling, een pelgrim, een sterveling’.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.