Lopen

Van beginner tot marathonloper

Henk Mangnus

Lopen

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-8954-868-9, 133 blz., June 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 214 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Sport, gezondheid, lopen, spieren, gewrichten, zuurstofopname, conditie, plezier, tips, trainingsschema’s, oefeningen

Trainingsschema’s en oefeningen voor hardlopers

Wereldwijd is de loopsport zich in een grote populariteit gaan verheugen. Lopen is een bezigheid die gemakkelijk te beoefenen is. Met een paar goede schoenen is men al een heel eind. Men kan alleen op pad gaan of met anderen. Ieder tijdstip van de dag is geschikt. Het weer zal slechts zelden een spelbreker zijn.
Bij veel mensen leeft het besef dat naast gezonde voeding bewegen noodzakelijk is om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Lopen vormt hiertoe een uitstekende keus. Regelmatig bewegen houdt onze spieren en gewrichten soepel. Van nog groter belang is de extra zuurstofopname die ten goede komt aan onze hersenen en onze stofwisseling. Een gezonde stofwisseling voorkomt de zogenaamde welvaarts- of ouderdomsziektes. Naast het positieve effect op gezondheid en conditie vormt de loopsport een bron van ontspanning en plezier.
Dit boek richt zich tot de beginnende loper, de recreatieve loper en de wedstrijdloper en bevat tips, trainingsschema's en oefeningen, verduidelijkt met foto's.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.