Van sjibbolet naar sjalom

Ruimte voor homoseksuelen in de gemeente van Christus

Jan Mudde

Van sjibbolet naar sjalom

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5881-877-5, 368 blz., August 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 696 gram.

trefwoorden: kerk en homoseksualiteit

Kerk en homoseksualiteit

Binnen orthodoxe kerken was het standpunt over homoseksualiteit jarenlang duidelijk. Wanneer iemand een andere seksuele geaardheid had, moest hij of hiervan genezen of in onthouding leven.
In onze tijd is homoseksualiteit een onderwerp dat christenen diepgaand verdeelt. Het standpunt daarover is een sjibbolet geworden voor het wel of niet recht in de leer zijn.

Jan Mudde geeft een uitvoerige exegese van de Bijbelteksten die een homoseksuele praxis verbieden. Daarbij betrekt hij de homoseksuele praxis binnen de culturen waarin de Bijbel tot stand kwam. Ook gaat hij diepgaand in op de vragen die in onze cultuur aan de orde zijn bij de toepassing van Bijbelteksten in het algemeen, en in het bijzonder die met betrekking tot de homoseksuele praxis.
Zijn conclusie is dat er een solide Bijbels-theologische onderbouwing valt te geven voor ruimte voor homoseksuele relaties.
In deze studie zoekt de auteur voortdurende het gesprek met degenen die op grond van de Bijbel een andere mening hebben.
Zijn hoop is dat kerken en christenen hun verdeeldheid over homoseksualiteit te boven komen en dat er vrede, sjalom voor homoseksuelen mag zijn, ook in de gemeente van Christus.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.