Geef ze geen papaya

Zuid-Amerikaanse reisavonturen

Dineke Veerman

Geef ze geen papaya

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 978-90-8666-361-3, 158 blz., March 2015
Formaat: 21.7 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 235 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: reisverhalen, Zuid-Amerika, Colombia, Suriname, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië, Patagonië, Brazilië

Avonturen en mooie tochten in Zuid-Amerika

Na haar Peruaanse avonturen in Mijn Peru (2007) heeft Dineke Veerman (Zwolle, 1958) nog genoeg stof om een nieuwe bundel samen te stellen. Deze keer niet alleen over Peru, maar over meerdere landen die ze als reisleidster en ook privé bezocht heeft. Ze doet verslag van vermakelijke en soms bizarre avonturen, mooie tochten, ontmoetingen met boeiende mensen en bezoeken aan plekken die niet in gidsen staan. Hierbij komen ook af en toe historische feiten langs. Grappige anekdotes verteld door lokale gidsen, bizarre avonturen door lokale regelgeving en ontmoetingen ver van de moderne wereld bieden opnieuw een kijkje in een heel andere cultuur.

"No hay que dar la papaya", volgens de hotelhoudster in Cartagena. Dat wil zoveel zeggen als 'geef ze geen gelegenheid om met je aan te pappen'. Zij vindt het noodzakelijk ons hiermee te waarschuwen voor eventueel opdringerige mannen. Dit blijkt gelukkig een overbodig advies.


Recensie:
Bundeling verhalen over reizen in Colombia, Suriname, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië, Chili en Brazilië. In korte verhalen vertelt de Dineke Veerman over haar belevenissen als reisleidster. In enkele verhalen is zij zelf op reis. De gebieden die zij beschrijft zijn door de hoogtes, afgelegen plekken, slechte infrastructuur, eenvoudige onderkomens vooral voor getrainde toeristen geschikt. Beschrijvingen van de geschiedenis, cultuur, flora en fauna van de bezochte landen zijn verweven in de verhalen. De titel 'Geef ze geen papaya' wordt uitgelegd als een begrip voor de Colombiaanse vrouw. De dagboekverhalen bevatten tips voor de reiziger, een literatuurlijst en enkele kleurenfoto’s.

A.M.M. Algra-Rijks
Bibliotheekdienst

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Zuid-Amerikaanse reisverhalen een belevingDe reisverhalen hebben betrekking op de volgende Zuid Amerikaanse landen:

... 
lees de hele tekstPeruaanse logica“Nee, u mag hier niet komen met deze bus. U heeft geen vergunning om hier dit... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.