Mijn Peru

Dineke Veerman

Mijn Peru

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-018-6, geïllustreerd, 184 blz., February 2007
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 273 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Zuid-Amerika, Peru, Andes, Inca, Cultuur, Veerman

Thuis kennismaken met Peru

'Mijn Peru' van Dineke Veerman
Avonturen en anekdotes, impressies en informatie, plezier en problemen. Kleurrijke verslagen bieden een schat aan informatie en wetenswaardigheden, die vaak niet in de reisgidsen staat, over dit prachtige Andesland.

De schrijfster, Dineke Veerman, woonde bijna tien jaar in de oude inca-hoofdstad Cusco en werkte als reisbegeleidster in met name Peru, maar ook de omringende landen. Daarnaast ging ze te voet op ontdekkingsreis in de bergen en organiseerde ze dezelfde tochten ook voor andere toeristen. Via een bevriend Nederlands stel raakte ze betrokken bij een uniek en succesvol project om de mensen in de armste gebieden kansen te geven, vooral door verbetering van het onderwijs.

Het boek, 'Mijn Peru', is uitermate geschikt als bron van informatie voor iedereen die het land wil bezoeken, kan dienen als basis voor het werk als reisbegeleider en geeft de thuisblijver met interesse in het land het gevoel er écht geweest te zijn.

Typische Peruaans
Het water komt uit de kraan, toch? In Cusco en andere grote plaatsen wél. Dat wil zeggen, een deel van de dag altijd. En soms niet. En soms een vast deel van de dag, tussen zes en negen uur ’s ochtends. Dat betekent een grote bak klaarzetten en de kraan openen als er water is. Vervolgens moet je de hele dag uit die bak water scheppen voor werkelijk alles: koken, je gezicht wassen, kleding wassen, toilet doorspoelen, schoonmaken.

Wat kun je verwachten
Elke toerist verwacht natuurlijk continu water uit de kraan, en nog wárm ook... erg luxe, en dat mag wel eens doordringen. Goede hotels hebben een enorme watertank ergens in de grond, zodat ze meestal de hele dag over stromend water beschikken. Soms raakt de tank echter leeg en dan is het geklaag niet van de lucht. Van de bijna tien jaar die ik in Cusco doorbracht, wonend in vijf verschillende kamers, had ik alleen op de laatste twee kamers ook warm water. Door de opening van een nieuwe waterpompinstallatie kreeg een groot deel van Cusco pas in 2002 de hele dag de beschikking over stromend water, alleen onderbroken wanneer in de droge tijd een watertekort dreigde.

In de kleinere dorpen of in de bergen is er vaak geen waterleiding. Het water komt uit de rivier of een beekje in de buurt. Gelukkig is er veel voorlichting over handen wassen, groenten schoonmaken en goed doorkoken, zodat het risico op cholera niet al te groot is. Op de hoogvlakte rond Cusco zijn er zelfs dorpen die geheel geen water in de buurt hebben en waar mensen moeten wachten op de rondrit van de tankauto met water, één- of tweemaal per week. Dat betekent tappen en zeulen met enorme tonnen en jerrycans met water en héél zuinig ermee omgaan.

Lees de verhalen over Peru, bestel het boek 'Mijn Peru' van Dineke Veerman daarom nu.

Meer teksten en voorbeelden:

Je moet elke dag intens leven‘HAY QUE VIVIR INTENSAMENTE CADA DÍA’

PARA MIS AMIGOS EN PERÚ voor mijn... 
lees de hele tekstDineke Veerman uw gidsDineke Veerman (Zwolle, 1958) werkte na haar studie in Groningen als lerares... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.