Plukalmanak

eten uit de natuur

Claus Meyer

Plukalmanak

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-549-0, geïllustreerd, 312 blz., September 2015
Formaat: 21.8 (h) x 15.7 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 719 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

redactie: Søren Espersen

vertaald door: Ger Meesters

trefwoorden: culinair eetbare planten eten uit de natuur koken kookboek natuurgids paddenstoelen paddenstoelen eten paddestoelen plantengids recepten ...

beschrijving

Deze almanak beschrijft per seizoen eetbare planten en ander lekkers uit de natuur, hun groeiplaatsen en de beste oogsttijd. Inclusief tips voor culinair gebruik en heerlijke seizoensrecepten, samengesteld door de Deense topkok Claus Meyer. Prachtig geïllustreerd.

Een culinaire plantengids voor liefhebbers van eten uit de natuur, wildplukken en voor de echte buitenkok. Wat is er lekkerder dan koken met ingrediënten uit de natuur? Vul je mand met kokkels en vogelkers, cantharellen, brandnetels en zeesla.

- meer dan 100 soorten eetbare planten, vruchten, noten, paddenstoelen en planten & dieren uit zee
- uitgebreide soortbeschrijvingen met aandacht voor de seizoenen, groeiplaatsen en oogsttijd
- 100-den tips voor culinair gebruik en meer dan 50 heerlijke seizoensrecepten
- duidelijke illustraties van de planten
- rode lijst, index en plukadvies
- luxe uitgevoerd met leeslint

Plukalmanak is een complete 'wildplukflora' voor kenners en liefhebbers.

Claus Meyer is een bekende Deense gastronoom met een passie voor lokale producten en natuurliefhebber first class. Meyer is de man achter NOMA, al een paar keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Met zijn tv-programma's, het restaurant, lezingen én kookboeken is hij uitgegroeid tot een zwaargewicht in de Deense eetcultuur. Søren Espersen is de man achter kulturlandskab.dk, een forum voor mensen met interesse in cultuurlandschappen, wilde planten en duurzaam voedsel.

wildplukken, eten uit de natuur, flora, plantengids, eetbare planten, wilde planten, vruchten, zaden, noten, paddenstoelen, wildplukboek, eten, culinair, food, recepten, lekker, gezond, ecologisch, vegetarisch koken, biologisch, duurzaam, eerlijk voedsel, kookboeken, paleo

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.