Het bodemvoedselweb

alle kleine beestjes helpen

Jeff LowenfelsWayne Lewis

Het bodemvoedselweb

paperback/ gebrocheerd: € 25.65: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6224-534-5, 256 blz., May 2015
Formaat: 24.2 (h) x 17.2 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 632 gram.

vertaald door: Marc Siepman

trefwoorden: Bodemleven, micro-organismen, bodemvoedselweb, biodiversiteit

beschrijving

De bodem is alles behalve een dooie boel is: Een gezonde bodem barst van het leven: niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen zijn waardevolle bodembewoners. Kunstmest beschadigt dit microbiële bodemleven en maakt ons ook steeds afhankelijker van kunstmatige substanties.

Deze vicieuze cirkel doorbreek je door te tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten.

Door jargon te vermijden maken de auteurs de voordelen van zorg voor het bodemvoedselweb voor een groot publiek bereikbaar, van ecologisch tuiniers tot weekendtuiniers die simpelweg gezonde, weelderige planten willen zonder het gebruik van chemicaliën.Het bodemvoedselweb is de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes, een standaardwerk dat al veel lof heeft mogen oogsten."Uitmuntend... Een kort, duidelijk overzicht van wetenschappelijke informatie waarmee elke tuinier bekend zou moeten zijn." - Monterey Herald"Dit intense boekje zou de manier waarop je tuiniert zo maar kunnen veranderen." - St. Louis Post-Dispatch"Dit boek moet iedere tuinier lezen om een duurzame, gezonde tuin te kunnen creëren zonder chemicaliën te gebruiken." - Detroit News"Dit is het meest complete boek dat verkrijgbaar is over ecologisch moestuinieren... Warm aanbevolen aan alle tuiniers, hoveniers en iedereen die voor een gazon of tuin zorgt." - Nature's Way Resources

Jeff Lowenfels en Wayne Lewis : Het bodemvoedselwebAlle kleine beestjes helpen

InhoudSlimme tuiniers weten dat de bodem alles behalve een dooie boel is. Een gezonde bodem barst van het leven - niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen. Maar er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten. Door jargon te vermijden maken de auteurs de voordelen van zorg voor het bodemvoedselweb voor een groot publiek bereikbaar, van ecologisch tuiniers tot weekendtuiniers die simpelweg gezonde, weelderige planten willen zonder het gebruik van chemicaliën. Het bodemvoedselweb is de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes, een standaardwerk dat al veel lof heeft mogen oogsten.

hetbodemvoedselweb"...een doorbraak op het gebied van natuurlijk tuinieren." - American Gardener

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.