Shen Hun en Po

Struinen langs de oevers van lichaam, ziel en geest

Guus Martens

Shen Hun en Po

paperback/ gebrocheerd: € 39.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-399-6, 480 blz., May 2016
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 750 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Ling shu, Su wen, Nan jing, Chinese geneeskunde, menselijk bestaan

Chinese geneeskunde | Shen, Hun en Po

Shen, Hun en Po is geschreven voor iedereen die zich wil verdiepen in het menselijk bestaan. Hoewel de titel uit drie Chinese woorden bestaat, wordt geen kennis van Chinese geneeskunde of filosofie verondersteld. Shen staat voor onze geest, terwijl Hun en Po naar het bestaan van de ziel verwijzen. Om dichter bij de werking van onze eigen geest en ziel te komen zijn in het boek deze drie woorden ingebed in een breed kader dat ons totale bestaan omvat.

De ondertitel van het boek luidt: Struinen langs de oevers van lichaam, ziel en geest. Staande aan de oever van een rivier kun je worden bevangen door de voortkabbelende stroom die geen moment hetzelfde is. De vaste grond van de oever onder je voeten staat in schril contrast met de beweeglijke aard van de stromende rivier, die zich slechts door zijn inbedding laat vangen. Steeds maar verandering, nooit hetzelfde, terwijl het toch dezelfde rivier blijft. Zo ook als je vanuit een stabiele positie je lichaam waarneemt: voortdurend is het in verandering en toch blijft het door de jaren heen hetzelfde lichaam. Ook ziel en geest zijn aan verandering onderhevig, terwijl ze je toch - als die van jou - levenslang in hun eigen aard blijven vergezellen.

Meer teksten en voorbeelden:

Overzicht van Shen Hun en PoDe ondertitel van het boek luidt: Struinen langs de oevers van lichaam, ziel... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.