Het Rieten Dak

Over de vorming van een vraaggericht facilitair bedrijf

Henk RietveldLeon-Paul de Rouw

Het Rieten Dak

ingenaaid: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77024-21-8, 256 blz., June 2006 UITVERKOCHT!

trefwoorden: Faclity management

beschrijving

Het Rieten Dak is een praktische handleiding bij het inrichten van uw facilitaire organisatie.

Karin keek bedachtzaam in haar bijna lege wijnglas. “Nu ik er zo over nadenk wil ik feitelijk een betere grip op het facilitaire vraagproces krijgen.”

Rietveld en De Rouw staan borg voor jarenlange praktijkervaring gecombineerd met een schat aan theoretische kennis. Het Rieten Dak is een managementroman, geschreven vanuit de dagelijkse praktijk. Het boek bestaat uit twee delen. In deel één volgen we Karin Bouwer die als facilitair manager in anderhalf jaar tijd haar organisatie professionaliseert. In het tweede deel zijn technieken en voorbeelden opgenomen die de lezer direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

De auteurs zijn met Het Rieten Dak een nieuwe richting opgegaan: het overbrengen van kennis zonder droge stof en een directe aansluiting op de gebeurtenissen van alledag. Het Rieten Dak geeft veel aandacht aan vakkennis, u doet nieuwe ideeën op, raakt geïnspireerd en gemotiveerd. Het boek is geschreven voor de facility manager en iedereen die het vakgebied een warm hart toedraagt. Onderzoeken geven aan dat er onvoldoende aansluiting is tussen opleidingen en de praktijksituaties. Het Rieten Dak voorziet op dit gebied in een behoefte.

Henk Rietveld heeft marketing en organisatiekunde gestudeerd en is al ruim 11 jaar werkzaam als directeur van facilitaire organisaties. Hij schrijft artikelen voor facilitaire vaktijdschriften, verzorgt colleges en lezingen.
Drs. ing. Leon-Paul de Rouw heeft organisatiewetenschap en bedrijfskunde gestudeerd in Tilburg en Eindhoven. Nu is hij senior managementadviseur en is al jaren betrokken bij innovatieve ontwikkelingen binnen bedrijfsvoering waaronder facility management. Hij is ook werkzaam als docent, schrijft artikelen en geeft lezingen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.