De Woorden van mijn Volmaakte Leraar

Partul Rinpoche

De Woorden van mijn Volmaakte Leraar

gebonden: € 37.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-78092-09-4, geïllustreerd, 621 blz., March 2015
Formaat: 22.0 (h) x 13.0 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 900 gram.

oorspronkelijke titel: The Words of my Perfect Teacher

editie: derde druk

De Woorden van mijn Volmaakte Leraar

Patrul Rinpoche, een van grote meditatiemeesters uit Nyingma-traditie, behoort tot de grondleggers van de Rimé-beweging, een oecumenische stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij staat in alle Tibetaans boeddhistische tradities in hoog aanzien. Zijn beroemde boek, De Woorden van mijn Volmaakte Leraar, wordt inmiddels beschouwd als een klassiek werk binnen het gehele varjayana en als een van de meest geliefde inleidingen in theorie en beoefening van het Tibetaans boeddhisme.

Al meer dan een eeuw wordt dit werk gebruikt als leidraad voor de spirituele beoefening die toegepast wordt in de vier voornaamste scholen van het Tibetaans boeddhisme. Dit is het klassieke commentaar op de voorbereidende beoefeningen van de Longchen Nyingthig – een traditionele cyclus van onderricht en een van de grote spirituele schatten van de Nyingmaschool.

Patrul Rinpoche (1808-1887) maakt zijn onderwerp toegankelijk middels een groot aantal verhalen, citaten en verwijzingen naar het alledaagse leven. Zijn gevoel voor poëzie en ironie en zijn warme informele stijl geven de tekst de sfeer en levendigheid van mondeling onderricht.
Hij schreef dit boek niet in de eerste plaats voor geleerde monniken, maar voor een lekenpubliek, waardoor het ook voor westerse lezers zeer toegankelijk is.

Vertaald uit het Engels door Koos Oeberius Kapteijn en Lidy Bügel

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.