Oldtimer

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-8954-825-2, 278 blz., November 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 413 gram.

e-Boek (ePub): € 7.95

ISBN: 978-94-6365-306-0, 278 blz., January 2021

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, verhalen, verwachtingen, herinneringen, achtergrond, confrontatie, worsteling

Bijzonder avontuur in unieke Chevrolet Bel Air

Lester Perry is amper voorwaardelijk vrijgelaten als hij opnieuw de fout ingaat. De Chevrolet Bel Air die hij ontvreemdt blijkt echter niet zomaar een antieke auto. Het is een uniek exemplaar, zoals de eigenaar ervan een unieke man is.
Dankzij de Bel Air komen heden en verleden dichter bij elkaar, en dat biedt schokkende en geestverruimende mogelijkheden, zeker voor iemand die weinig bindingen heeft. Kan Lester omgaan met deze onvoorziene weelde? Heeft hij toch geleerd van eerdere fouten en kan hij iets herstellen, een goede daad stellen tegenover zijn misdaden? Misschien voor zijn moeder?

Het titelverhaal Oldtimer wordt gevolgd door vier kortere verhalen, waarin de hoofdpersonages in uiteenlopende situaties worden geconfronteerd met zichzelf, hun verwachtingen, herinneringen en achtergrond. Een man bezoekt met zijn vrouw een dinerconcert van zijn held, een zendamateur vertelt over een buurman uit zijn jeugd, een werkloze probeert zijn leven terug op de rails te krijgen en een gekwelde vrouw van middelbare leeftijd tracht met een strandwandeling het verleden achter zich te laten...


David Westling (1988) studeerde sociale wetenschappen en is gefascineerd door de menselijke aard en psyche. Thema's in zijn werk zijn de zoektocht naar vrijheid, het (nood)lot en de realiteit in haar vele verschijningsvormen. In 2014 verscheen bij uitgeverij Elikser zijn debuut: De Nachtwandelaar en andere verhalen.

NBD Biblion over De Nachtwandelaar en andere verhalen:
'De verhalen zijn knap opgebouwd, de spanning is kundig gedoseerd
en de taal is uitmuntend gebruikt.'

www.davidwestling.nl

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.