Als Jezus in je leven komt… of niet

Ton Mol

Als Jezus in je leven komt… of niet

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-94-92228-45-1, geïllustreerd, 164 blz., July 2015

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Ton Mol is oud-hoofdonderwijzer van een christelijke school, maar was ook directeur van een onderwijskundig bureau, waar hij trainingen verzorgde voor leidinggevenden. Ook heeft hij veel gedaan voor dyslectici.

Jezus Christus is de grondlegger van het Christendom, nog steeds de grootste Godsdienst ter wereld. Hij spreekt veel mensen aan, omdat hij de eerste Godheid was, die als mens onder de mensen heeft geleefd.
Deze charismatische man nam van veel mensen de pijn en het verdriet weg. Hij gaf hun weer hoop. Toch had hij vijanden die er uiteindelijk voor zorgden dat hij werd terechtgesteld.
In dit boek staat het verhaal van zijn leven. Tussen de verhalen door staan noten, waarin nadere uitleg wordt gegeven of waar de lezers een ontnuchterde visie wordt voorgeschoteld.
In het eerste hoofdstuk mijmert de schrijver over God. Hij vertelt over zijn persoonlijke ervaring met God en geeft voorbeelden van bekeringen, maar ook leest u het verhaal van een theologiestudent die het geloof vaarwel zei.
Na de verhalen over het leven van Jezus en het werk van de eerste Christengemeenschap, maken we een reis door de tijd, die eindigt in het jaar 2015. Zo wordt het tijdsbeeld van Middeleeuwer en de mensen in de Renaissance nader toegelicht, staan we even stil bij kloosters en de opkomst van het protestantisme.
Jezus heeft veel kunstenaars geïnspireerd. Niet alleen schilders, componisten en beeldhouwers, maar soms verstoppen schrijvers Jezus in hun boeken. Oscar Wilde, een van de beroemdste schrijvers ter wereld, is daar een voorbeeld van.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.