Net even anders

over gezinnen met biologisch eigen en adoptiekinderen

Machteld StiltingGerard Keijsers

Net even anders

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-806773-4-0, geïllustreerd, 143 blz., July 2006
Formaat: 23.6 (h) x 19.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 390 gram.

e-Boek (ePub): € 9.50

ISBN: 978-94-90217-48-8, geïllustreerd, 143 blz., December 2006

overig: Diederik Samwel

illustrator: M. Porro

trefwoorden: adoptie, gemengd gezin

Gezinnen met biologisch eigen én adoptiekinderen

Zal ik straks net zo veel houden van mijn geadopteerde kind als van mijn biologisch eigen kind? Kan ik beide kinderen op dezelfde manier opvoeden? Het zijn vragen van ouders in een gemengd gezin: een gezin dat bestaat uit biologisch eigen én adoptie-kinderen. Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in Net even anders, het eerste boek voor gezinnen met biologisch eigen én adoptiekinderen.

Jaarlijks verschijnen nieuwe boeken met adoptie als thema; van naslagwerken over het adoptieproces en handboeken over opvoedkundige zaken, tot ervaringsverhalen van adoptieouders. Het onderwerp lijkt van haver tot gort en in de meest uiteenlopende vormen besproken. Maar waar zijn de boeken waarin het gemengde gezin centraal staat? Net even anders vult die leemte op.

Een gemengd gezin biedt zowel mogelijkheden als drempels en valkuilen. Welke zijn dat? Hoe ga je ermee om? Als ouder, adoptiekind en biologisch eigen kind. Of als opa of oma. In Net even anders komen ervaringsdeskundigen aan het woord: de gezinsleden zelf. Zo krijgt de lezer een beeld van het leven in een gemengd gezin. Zowel ouders als biologisch eigen en adoptiekinderen vertellen openhartig over hun ervaringen en geven persoonlijke tips.

De verhalen van de ervaringsdeskundigen in Net even anders worden afgewisseld met gesprekken met deskundigen uit het werkveld, zoals de Stichting Adoptievoorzieningen, de Raad voor de Kinderbescherming, Wereldkinderen, René Hoksbergen, de Stichting Ambulante Fiom en Basic Trust. Het voorwoord is geschreven door bijzonder hoogleraar Adoptie prof. dr. Femmie Juffer.

In Net even anders staan foto’s van gemengde gezinnen of gezinsleden die in het boek aan het woord komen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.