Soefisme, De religie van het hart

essenties uit het werk van Hazrat Inayat Khan

H.J. WitteveenHazrat Inayat Khan

Soefisme, De religie van het hart

gebonden: € 24.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-215-4786-2, 384 blz., January 2018
Gewicht: 641 gram.

vertaald door: J.B. Caluwe

trefwoorden: Soefi, Soefibeweging, andere wijsheidstradities

beschrijving

Er is schoonheid, zuiverheid en waarheid in de woorden van Hazrat Inayat Khan, de musicus en mysticus die India aan het begin van de vorige eeuw verliet om het soefisme in het westen te introduceren.

In deze bloemlezing, die door oud minister van financiën, dr. H.J. Witteveen, is samengesteld, komt de verlichtende, veelzijdige en inspirerende levenswijsheid van Inayat Khan volledig tot uitdrukking in de keur aan onderwerpen die aan de orde komen, waaronder mystiek, muziek, poëzie, opvoeding, het innerlijk leven, geestelijke zuivering, genezing en de kunst van de persoonlijkheid.

‘Bij alle verscheidenheid van onderwerpen is de Soefi-boodschap in zijn totaliteit toch een eenheid, omdat al deze onderwerpen worden beschouwd vanuit het mystieke gezichtspunt van de ene goddelijke geest, die alle leven en de hele schepping doordringt. Vanuit elke hoek openen Hazrat Inayat Khans verklaringen een venster op God en op de eenheid van het leven. Zo kan de Soefi-boodschap datgene bieden wat de grote wetenschapper David Bohm zag als ‘de behoefte tot herstel van een samenhangende cultuur, een manier van denken en waarnemen die alles samenbrengt.’

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.