De Mythe van Vrijheid

en het Pad van Meditatie

Chögyam Trungpa

De Mythe van Vrijheid

paperback/ gebrocheerd: € 19.00

ISBN: 978-90-215-9526-9, geïllustreerd, 168 blz., August 1976
Gewicht: 256 gram.

vertaald door: Sjaak Kreffer

trefwoorden: Boeddhisme

beschrijving

Vrijheid wordt over het algemeen opgevat als het vermogen om doelen te bereiken en verlangens te bevredigen. Wat is echter de bron van deze doelen en verlangens? Als zij voortvloeien uit onwetendheid, gewoontepatronen en negatieve emoties, is de vrijheid om ze na te streven en te bevredigen dat wel werkelijke vrijheid, of is ze slechts een mythe?

In dit boek, dat een bewerking is van voordrachten van Chögyam Trungpa, Rinpoche, wordt het begrip vrijheid binnen de diepzinnige context van het Tibetaanse boeddhisme onder de loep genomen.

Trungpa's unieke vermogen om het wezen van de boeddhistische leer met behulp van hedendaagse Westerse beeldspraak en taalgebruik aanschouwelijk te maken, maakt dit boek tot een van de meest toegankelijke bronnen van kennis omtrent de boeddhistische leer. Zijn benadering is een mengeling van verfrissende ironie en dodelijke ernst, waarachter een allesomvattende kijk op het leven schuil gaat, die niet gekleurd is door vooroordelen en vooropgezette meningen. Dit boek daagt ertoe uit ons idee van vrijheid, onze gedachten en onze daden aan een nauwkeuriger onderzoek te onderwerpen en een pad te gaan bewandelen dat naar bevrijding voert, ook van het algemeen geldende idee van vrijheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.