In dat licht leven zij

Het Erfgoed (deel 1)

Jan Visscher

In dat licht leven zij

paperback/ gebrocheerd: € 24.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91872-32-7, 432 blz., April 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 535 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Idealen Hoop Ideologie Christelijke samenleving Wereldhulp Overtuiging Levenshouding

Het eerste deel van drie

Het moet erg slecht met hem gaan voordat Philip zich afvraagt, wie hij werkelijk is. Hij zat opgesloten in een Penitentiaire Inrichting voor slechts een klein vergrijp - gedreven door honger. Geholpen door zijn werkgever, Manoel de Feira en cipier Feliciano Hernandez, gaat hij op zoek naar zijn echte ouders.
Jarenlang had hij dit uitgesteld, was niet in hen geïnteresseerd. Met behulp van Bruce Rosedale, een verslaggever van de Britse Omroep, komt hij achter de identiteit van zijn ouders. Zijn moeder was zeer vermogend en zijn vader is een bekend persoon met veel politieke invloed. Na de ontmoeting met zijn familie neemt zijn leven een totale wending.
Zijn oude leven was een aaneenschakeling van gebrek en ontkenning van zijn bestaan. Bewust of onbewust werd hij door zijn adoptiefouders Malcom en Winniefred Knight genegeerd, verwaarloosd en hij leed gebrek. De armoedige kleding die hij droeg was het enige aardse wat hij bezat. Liefde en geborgenheid werden hem onthouden.
Na de hereniging met zijn familie moet hij veel leren om het Erfgoed, wat hij en zijn zuster van hun moeder erfden te beheren. Zijn vader geeft hem liefde, aandacht, geborgenheid en leert hem delen. Hij maakt hem duidelijk, dat bezit niet gelukkig maakt.
Philip deelt uit aan de misdeelden in zijn nieuwe vaderland, maar ook in Brazilië, Engeland en Afrika. Hij zet een netwerk van tehuizen op voor straatkinderen en daklozen, sticht ziekenhuizen en trouwt zijn jeugdliefde Julia.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.