Samen dansen in de kerk

Als mannen en vrouwen op God lijken

Dr. Almatine Leene

Samen dansen in de kerk

paperback/ gebrocheerd: € 12.90

ISBN: 978-90-5881-742-6, 120 blz., November 2013
Formaat: 20.3 (h) x 12.2 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 152 gram.

trefwoorden: theologie geloofsleer exegese kerk gemeenteopbouw man-vrouw emancipatie

Mannen en vrouwen in de kerk

Mogen vrouwen leidinggeven en het woord voeren in de kerk? De discussie hierover draait vooral om een aantal teksten uit het Nieuwe Testament. Almatine Leene zoekt het antwoord breder en dieper. Als uitgangspunt neemt zij Genesis 1, waar staat dat God de mens (m/v) schiep naar zijn beeld. Wie is God? Het antwoord op die vraag heeft consequenties voor de manier waarop we als mannen en vrouwen met elkaar omgaan.

God is de Drie-ene; Vader, Zoon en heilige Geest. Ze werken op alle terreinen samen en zijn in gelijke mate gezaghebbend. Omdat wij Gods beelddragers zijn geldt dat ook voor de relatie tussen mannen en vrouwen. We zijn op alle terreinen in gelijke mate verantwoordelijk. Almatine Leene gebruikt het beeld van een dansend paar: de een leidt de ander op een dienende wijze.
Dit beeld-zijn heeft ook consequenties voor het kerkelijk ambt. Willen we als mannen en vrouwen Gods beeld vertegenwoordigen, dan moeten mannen en vrouwen op alle vlakken in de kerk samenwerken. Dat betekent: meer ‘dansen’ in de kerk!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.