Mijn veelbesproken euthanasie

Gerda Arkesteijn

Mijn veelbesproken euthanasie

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8759-396-4, 203 blz., November 2013
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: euthanasie alzheimer jongdementerend gerda arkesteijn

Mijn veelbesproken euthanasie

Nadat er in 2010 bij Gerda Arkesteijn de ziekte Alzheimer werd gediagnostiseerd heeft zij haar belevingswereld beschreven in haar eerste boek: Het doet pijn te beseffen hoe het verder gaat. Hierin deelde Gerda haar gedachten over haar euthanasiewens en de grenzen in haar wilsverklaring: een bijzondere clausule voor jonge mensen met dementie.
In dit boek, Mijn veelbesproken euthanasie, beschrijft Gerda het vervolg waarbij haar verhuizing naar het verpleeghuis een feit is geworden door de toegenomen gedragsveranderingen veroorzaakt door haar ziekte. Ingegeven door deze gedragsveranderingen is Gerda met haar gezin tot de conclusie gekomen dat haar wilsbekwaamheid om de euthanasie te kunnen laten uitvoeren in gevaar dreigt te komen. In het verpleeghuis waar Gerda verblijft wordt zij ook geconfronteerd met haar toekomst.
Lotgenoten, familie van lotgenoten en medewerkers van haar afdeling leveren een bijdrage aan Gerda’s boek. Ontroerende, maar ook ondraaglijke momenten worden beschreven. Tijdens het lezen zult u meegenomen worden in Gerda’s belevingen op de lange weg naar haar laatste wens.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.