Laat Ons mensen maken naar Ons beeld

Heeft God een plan met de mens

Walter E. Tessensohn

Laat Ons mensen maken naar Ons beeld

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-94-91026-50-8, geïllustreerd, 236 blz., October 2013
Formaat: 22.8 (h) x 15.2 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 409 gram.

e-Boek (ePub): € 7.95

ISBN: 978-94-91026-59-1, geïllustreerd, October 2013

trefwoorden: plan van God Schepping zondeval Redding

beschrijving

"Laat ons mensen maken naar ons beeld" kan beschouwd worden als een tweede druk van "Heeft God een plan met de mens". Er zijn enkele aanvullingen aangebracht en het formaat van het boek is vergroot.

Aan welke voorwaarden moet een God voldoen om een intelligent en wereldomvattend plan te kunnen bedenken, waarvan de uitkomst vaststaat en zonder dat iemand dat plan kan tegenhouden?
Duidelijk is dat de goden, uit welke mythologie dan ook, aan geen van de criteria voldoen op grond waarvan zij een dergelijk plan zouden kunnen bedenken en uitvoeren.
Er is slechts één God die voldoet aan alle criteria. Deze God is de Schepper van hemel en aarde, die al de levende wezens geschapen heeft. Hijzelf is het leven en kan leven scheppen.
Dit boek wil doormiddel van de rede en de Bijbel aantonen dat deze God logisch is in zijn handelen, doch dat met name opvalt dat Hij in alles wat Hij doet gerechtigheid laat prevaleren, wat het Hem ook kost!
Zijn tegenstander, de Satan, ziet in de gerechtigheid van deze God zijn achilleshiel en denkt daardoor Zijn plan te kunnen dwarsbomen en Hem te kunnen verslaan.
Dit boek laat het plan van God zien, zoals de Bijbel die schetst van Genesis tot en met Openbaring. Het is geen kunstig verdichtsel, zoals ook het reddingswerk van Jezus Christus geen verdichtsel is.
Gods plan is na te rekenen en consequent. Geen polytheïstische godsdienst, noch een andere monotheïstische godsdienst kent een weldoortimmerd en intelligent plan!
Vanaf het moment dat God zegt dat Hij wezens gaat maken naar zijn beeld, die over de aarde moeten heersen, houdt Hij dit voornemen vast en eindigt zijn plan met het laten heersen van de (herstelde) mens over de aarde in het duizendjarig rijk.
In het laatste hoofdstuk van Openbaring wordt bekend gemaakt dat de heiligen als koningen zullen heersen tot in eeuwigheid.

Lees dit plan en zorg dat je daar deel aan krijgt!

De auteur heeft verscheidene boeken geschreven over, pastoraat, ethische kwesties, de eindtijd, geloofsopbouw, geestelijke oorlogsvoering, de strijd in de gedachten, de mariale dogma’s, gereformeerde dogma’s, satanisme, humanisme, atheïsme, antroposofie, reïncarnatie, islam, Israël en de gemeente.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.