ONVOORWAARDELIJKE ACCEPTATIE

Radicaal ontwaken in het dagelijks leven

Jeff Foster

ONVOORWAARDELIJKE ACCEPTATIE

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8840-090-2, 290 blz., November 2013
Gewicht: 387 gram.

trefwoorden: non-dualisme, spiritualiteit, Jeff Foster

beschrijving

Jeff Foster is een rijzende ster aan het firmament van jonge, nieuwe spirituele leraren, dankzij zijn toegankelijke schrijfstijl en informele manier van spreken. Zijn persoonlijke en kleinschalige optredens en workshops, zijn blogs en filmpjes zorgen voor een groeiende interesse in zijn benadering van non-dualisme.

'Onvoorwaardelijke acceptatie' is zijn vierde, en best verkopende boek in Amerika. Hij onderzoekt hoe we moeiteloos ‘ja’ kunnen zeggen tegen alles wat op dit moment gebeurt. Hoe we kunnen ophouden met weg te lopen voor de uitdagingen van ons leven, voor onze kopzorgen en frustraties, en zelfs voor onze obsessie met bevrijding – en beginnen met het omarmen van alles wat op ons pad komt.

De titel 'Onvoorwaardelijke acceptatie' verwijst naar de mogelijkheid van een fundamentele en volledige aanvaarding van jezelf en het leven. Als het streven wegvalt ben je er gewoon. Die overgave noemt hij een ‘radicaal ontwaken’.
Ofschoon hij de ironie beseft van het schrijven van een boek over dingen die niet in woorden te beschrijven zijn, wijst hij toch op de mogelijkheid van een vreugdevolle aanvaarding van het leven, wat er ook gebeurt.
Zijn stijl wordt gekenmerkt door mededogen met degenen die een uitweg zoeken uit hun lijden, evenals een openhartige en humoristische ontmaskering van de illusies van zoekers die menen dat ze iets kunnen ‘doen’. Het kan ontnuchterend zijn om te beseffen dat het ‘opgeven van een spirituele praktijk’ gewoon weer een nieuwe spirituele praktijk wordt.

Jeff Foster studeerde astrofysica in Cambridge. Na een zware depressie begaf hij zich op een serieuze spirituele zoektocht die eindigde met de ontdekking dat hij alleen maar het leven zelf gezocht had. Voor meer informatie over Jeff Foster: www.lifewithoutacentre.com

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.