De zin van het bestaan

Een psycholoog beleeft het concentratiekamp & een inleiding tot de logotherapie

Viktor E. Frankl

De zin van het bestaan

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-6100-173-7, 176 blz., September 2015
Formaat: 20.0 (h) x 2.0 (b) x 12.6 (d) cm. Gewicht: 237 gram.

beschrijving

Professor Viktor Frankl beschrijft in het eerste deel van deze nog steeds actuele klassieker zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn geliefde vrouw en familie verloor. Hij verbleef drie jaar in verschillende concentratiekampen, waar hij getuige was van het meest gruwelijke menselijke leed. In zijn verhaal introduceert hij zijn filosofie- en logotherapie. Zijn denkbeelden vermengen zich geleidelijk en met het verhaal. In het tweede deel introduceert hij zijn logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie, die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan het leven te geven.

‘In tegenstelling tot vele Europese existentialisten is Frankl pessimistisch noch antireligieus. Integendeel. Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij een verassend optimistische opinie omtrent het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke, gerichte waarheid te vinden.'
–Gordon W. Allport, hoogleraar in de psychologie aan Harvard University


Viktor E. Frankl is een van de bekendste psychotherapeuten van deze tijd. Hij was hoogleraar in de neurologie en de psychiatrie aan de universiteit van Wenen en hoogleraar in de logotherapie aan de universiteit van San Diego. Hij schreef 25 boeken die in 17 talen vertaald werden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.