De dood bestaat niet

Hoewel de dood niet bestaat zijn we niet vrijblijvend op aarde

Aad Hoogendam

De dood bestaat niet

e-Boek (PDF): € 10.00

ISBN: 978-94-91254-57-4, geïllustreerd, 248 blz., November 2012

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Geloven of niet, hogere machten, we geloven in Iets, Hoeveel goden zijn er? Hoe ziet God eruit? Levensvragen

Een uitgebreide studie van de bijbel en het leven

Ons belangrijkste levensdoel is naastenliefde. Met de naastenliefde houden we automatisch ook van het goddelijke, want het goddelijke is het goede, in ieder mens aanwezig als “de goddelijke vonk”. Met het praktiseren van naastenliefde voldoen we aan de twee belangrijkste geboden uit de bijbel: het goddelijke en de naasten lief te hebben.
Door dit te doen wacht ons een behouden thuiskomst.
Indien de kerkleiding dit als universeel uitgangspunt zou kunnen overnemen, dan ontstaat in de toekomst “De Kerk van de Naastenliefde”, met het kruis als symbool.
Naast het naleven van de twee geboden worden we ook opgeroepen te leven volgens drie eenvoudige opdrachten, omdat de dood niet bestaat en we niet vrijblijvend op aarde zijn. Deze drie opdrachten zijn: “Heers over de hele aarde”, “Wordt talrijk om de aarde te vullen en te onderwerpen” en “Onderzoek alle dingen en behoud het goede”.
Dit boek geeft een handreiking voor de invulling van deze opdrachten.
Dit boek geeft tevens aanwijzingen voor het behoud van de democratie en het voorkomen van een derde wereldoorlog. Tenslotte geeft het boek aan hoe de aarde, die na de schepping goed was, weer goed kan worden.
Met het naleven van de geboden en het vervullen van de opdrachten geven we zin aan ons leven. Hiermee wordt echter geen antwoord gegeven op de vraag wat de zin van ons leven is. Dit antwoord ligt tot op heden nog verborgen bij het goddelijke.
Het bewustzijn is een belangrijk levensvraagstuk, dat is gerelateerd aan het subatomaire niveau. Op het subatomair niveau zijn een aantal wetenschappelijke vragen nog niet beantwoord, maar men is hier wel naar opzoek in de deeltjesversneller. Over het bewustzijn kunnen dan ook nog steeds geen wetenschappelijke bewijzen worden aangevoerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.