Non-dualistisch christendom

Charles Steur

Non-dualistisch christendom

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8954-449-0, 170 blz., June 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 258 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: christendom, bijbel, mystiek, eenheid, herkenning

Uitnodiging om de bijbel met nieuwe ogen te lezen

De werkelijkheid is non-dualistisch, dat wil zeggen niet-twee, een oorspronkelijke, ongedeelde eenheid, waar al wat bestaat toe behoort. De mens die zich bewust is van deze eenheid, ziet dat de werkelijkheid samenvalt met wat in het christendom wordt aangeduid als God. Buiten God is er niets, Hij is alles in allen.
Jezus had de eenheid met God verwerkelijkt. Hij omschreef haar als het koninkrijk Gods, de schat in de akker, de parel van grote waarde en leerde een geleidelijke weg tot herkenning van de eenheid met God en van bevrijding van de afgescheidenheid. Vanuit zijn eenheid met de Vader werd hij zelf die weg. De mystici bezongen de vereniging van de ziel met de Beminde en zagen de werkelijkheid in het licht van God. Dit boek is een uitnodiging om de Bijbel, de christelijke leer en de mystiek met nieuwe ogen te lezen door ze in de non-dualistische zienswijze te plaatsen.
Eeuwen lang was in het christendom de weg tot de vereniging met God bekend en begaanbaar. Vanuit andere tradities wordt hij nu opnieuw aangereikt. Mystiek georiënteerde christenen zouden zichzelf tekortdoen als zij deze weg niet zouden herkennen en gaan. Van daaruit kan ook het christendom opnieuw en dieper herkend worden en kan, ook buiten het instituut kerk om, de spankracht van het christendom en van de christelijke mystieke traditie gebruikt worden om tot God te komen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.