Het voorrecht mens te zijn

Soefi leringen deel 2

Inayat Khan

Het voorrecht mens te zijn

paperback/ gebrocheerd: € 12.00

ISBN: 978-90-8840-072-8, 180 blz., June 2012
Gewicht: 271 gram.

trefwoorden: soefisme, Inayat Khan, esoterie

beschrijving

Dit is het tweede deel van de Nederlandse vertaling van 'Sufi Teachings: The art of being'. Het eerste deel: 'Gezondheid van lichaam en geest' werd gepubliceerd in 2010.
Geschreven in de 20-er jaren is de boodschap van soefileraar Inayat Khan nog uiterst actueel: de mens wordt in alle religies als het doel van de schepping beschouwd, en dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Verantwoordelijkheid voor het onderzoeken wat het inhoudt om mens te zijn, en verantwoordelijk te zijn voor het behoud en welzijn van de rest van de schepping.
In deze vertaling is het mondelinge karakter van de lezingen zoveel mogelijk behouden, met een getrouwe weergave van de originele vragen en antwoorden uit die tijd.
De lezingen worden geïllustreerd met talrijke verhalen en anekdotes uit de rijke soefitraditie, waarmee de bevoorrechte positie van de mens in de hele schepping wordt aangetoond. Want, in de woorden van Inayat Khan, hoe ellendig of zwaar het leven van een mens soms kan zijn, hij zal nooit willen ruilen met een steen of een vogel die geen weet hebben van dat soort ellende. Dit toont aan dat we de grootsheid en het voorrecht van het menszijn niet uit het oog mogen verliezen.
'Geen mens kan zijn medemens een groter genoegen doen dan door hem te begrijpen. Maar zolang het hart gesloten blijft kun je niet begrijpen. Het geheim is dat als de oren en de ogen van het hart open zijn, alle sferen van de wereld open staan en alle geheimen en mysteries worden ontvouwd.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.