Boze vrouwen, vluchtende mannen

Francisco GeversHeikelien van der Aa

Boze vrouwen, vluchtende mannen

paperback/ gebrocheerd: € 17.00

ISBN: 978-90-818113-0-9, geïllustreerd, 148 blz., October 2011
Formaat: 22.5 (h) x 21.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 440 gram.

illustrator: Sylvia Weve

boekontwerper: Gijsbert Raadgever

trefwoorden: relaties, echtscheiding, man/vrouw-problematiek

Hoe mannen vrouwen ervaren in relaties en andersom

In 'Boze vrouwen, vluchtende mannen' fileert het exenstel Heikelien van der Aa en Francisco Gevers elkaar en negen andere exen. De exen zijn gerangschikt naar type, zoals 'de vuurspuwster', 'de zwijgster', 'het moederskindje' en 'de eeuwige vrijgezel'. Het boek beschrijft van elk type de kenmerken, aantrekkingskracht en hanteerbaarheid. Ook geven de auteurs aan hoe de desbetreffende mannen en vrouwen omgaan met werk, familie/vrienden en sex. Elk type krijgt tot slot een puntenwaardering. Het boek toont scherp maar liefdevol hoe vrouwen in relaties naar mannen kijken en hoe mannen naar vrouwen kijken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Heikelien van der Aa (1969)
Studeerde Nederlands in Amsterdam, werkte als... 
lees de hele tekstflaptekstVergeet de mythe. Vrouwen zijn niet zwak, lijdzaam en lief. En mannen niet... lees de hele tekstverdere bijzonderhedenMet twintig full colour illustraties, bijeengebracht door Sylvia Weve. Het... lees de hele tekstDe vleesgeworden verongelijktheid'Nou, op deze manier hoeft het van mij niet meer, hoor… Komt de familie weer... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Illustraties van vier van de tien boze vrouwen, gemaakt door kunstenaars uit diverse landen in verschillende technieken. Alle tien vrouwen- en mannentypes hebben een eigen illustratie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.