Gek van eten

Als voeding je levert regeert

Sofie Rozendaal

Gek van eten

e-Boek (PDF): € 7.00

ISBN: 978-94-90217-23-5, November 2011

redacteur: Gerard Keijsers; Lizanne Croonen

Ontroerende, heftige verhalen over eetproblemen.

In Gek van eten vertelt Sofie Rozendaal onverbloemd wat een eetprobleem met je doet. Op haar zeventiende moest Sofie een half jaar lang revalideren van een scooterongeluk. Het fysieke herstel zette ook een 'geestelijke genezing' in gang. Sofie had namelijk anorexia nervosa.

Twaalf mensen met een fysiek of mentaal eetprobleem lieten Sofie het achterste van hun tong zien. Lieka, bijvoorbeeld, die haar spiegelbeeld háát. Ze heeft last van dwangmatig eten, oftewel binge eating disorder. Ellen heeft een stoma om haar darmziekte colitis ulcerosa de baas te zijn. En Michael is extreem bang voor overgeven. Uit angst voor besmetting raakt hij nog geen deurkruk aan. Deze en andere openhartige verhalen maken bij Sofie veel herinneringen los. Herinneringen aan een tijd dat voedsel haar en haar omgeving de baas was.

'Waarom zou ik eten? Vandaag besefte ik dat ik zelf kan bepalen of ik eet of niet. Waarom zou ik mij houden aan het traditionele patroon van ontbijt-lunch-avondeten? Ik doe het anders. Ik moet dun worden. Het moét!'

Gek van eten is een eerlijk boek over angsten, verhullen van een eetprobleem en gek worden van je lijf. Maar ook over vechten en jezelf weer terugvinden. Kortom: ontroerende, heftige verhalen van mensen die gek worden van eten of van hun lichaam die dat eten niet verdraagt.

Sofie Rozendaal (1987) is freelance journalist, muzikant, en kunstenares. Ze woont in de Hoeksche Waard. Haar eerste cd, Thee en condooms, verschijnt bij Funkface Records.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.